Erasmus+ projektiga Hollandis

Hollandis, Velpis ROC A12 koolis toimus 7.  – 13. oktoobrini 2018 meie kooli poolt koordineeritava Erasmus+ strateegilise koostööprojekti KA2 nr. 2017-1-EE01-KA202-034920 „World in front of the camera – roaring, emotional, delightful” ehk WICKED kolmas töökohtumine. Tallinna Polütehnikumist osalesid kohtumisel projektijuht Ege Meiter, õpetaja Elina Malleus ning viis fotoeriala õpilast.

Nädala jooksul toimus väga palju harivat ja huvitavat nii õpilastele kui ka õpetajatele. Kohtuti kohalike oma ala parimate fotograafidega, osaleti erinevates töötubades. Üks meeleolukamaid ja põnevamaid oli töötuba Ede osakonna fotoõpetajate juhendamisel, kus kehastuti keskaegseteks kuningliku perekonna liikmeteks, kellest siis erinevaid portreefotosid tehti. Samuti praktiseeriti linnafotograafiat: pildistati arhitektuuri ning inimesi linnaruumis. Üks päev sai veedetud Amsterdamis, kus lisaks fotogalerii Foam Amsterdam fotonäituse külastamisele oli noortel võimalus peaaegu terve päev pildistada seda multikultuurset linna. Sisuka nädala lõpetas tihe tööpäev näitust ette valmistades: töötati rahvusvahelistes gruppides ja kujundati-kavandati erinevate tööde eksponeerimise tsoone.

Samal ajal kui õpilased ja õpetajad osalesid erinevates tundides, töötubades ja fotosessioonides, toimusid projektijuhtidel oma koosolekud, kus vaadati üle kõik projekti senised tegevused ja saavutused ning täpsustati väljundite hetkeseisu: fotoõpik, virtuaalne keskkond ja projekti koduleht.

Kõik töökohtumisel osalejad jäid nädalaga väga rahule. Järgmisel korral kohtume 2019. aasta märtsikuus  Riias Profesionālās izglītības kompetences centrs “Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola”.

Projekti koduleht: ERASMUS+ PHOTO

Projekti koduleht meie veebilehel: World in front of the camera – roaring, emotional, delightful

Ege Meister
Projektijuht

Foto: Ege Meister, erakogu. Grupipilt.